Monday, June 15, 2009

MuSiM CuTi SkOlAh BeRaKhiR...

lama sggh rsnye x meng ‘update’ blog i ni…byk cite sbnrnye cuma i xde mood nk mengarang kt blog ni…heeeeeeeeee…

smlm berakhirlaa cuti sekolah..syoklaa bdk2 skolah + cikguu-cikgee cuti..tp arini semua dh kembali ke skolah cam biasa…bg org2 yg keje cam i ni xde makna ape2 pn cuti skolah ni…yg i tau time cuti2 skolah byk laa org kawen ,org bertunang…

sonok tgk org nk kawen n tunang ni..mcm2 ragam..tgk org2 yg tolong time kndr kawen pn sonok gk…dpt beramah mesra sesame jiran tetangga dan merapatkn lagi hubungn silaturrrahim…

erm…kalau nk di ikutkn, dlm adik beradik i, i laa plg xmenonjol..huhu..paling org xkenal laa..sbbnye i sgt2 suka terperap dlm umh..memg jarang kuar…jd ramai ler yg xkenal i..memandang kn aritu jiran depan umh i kawen..so i pn kuar ler g tolong2 wat ape2 yg ptt…ade gk ler mkck yg xpenanh tgk i duk tny2 anak sape laa ni kn..hahaha..punyelaa i ni xglamor…tp xkesah laa kn…i memg pemalu..xsuka nk meng’ expose’ kn diri dikhalayak ramai…huhu..yg wat i xthn mkck yg xpnh tgk i tu duk puji2 i le pulak kn..duk puji ms i xde xpe gk, ni puji dpn2 i..ape yg mkck tu puji2 biarlaa menjadi rahsia yer..hehehe..i ni wat2 ler xdgr padahal mkck tu duk blakang i je..huhu..wat dono ajelaa..yg pntg i wat keje i…

memandangkn i xde geng, terpaksa laa i melepak ngn adik i n geng2nye..adik i tu form 3..bile melepak ngn adik i n the geng, terasa laa i ni pn mcm sebaya2 diorg jer..hahaha..perasan muda x hingt dunia…tp nk di ikutkn memg kalau org xkenal i ingt i ni adik kpd adik i tu sbbnye dia lg besor dr i..hahaha..smp bile2 laa i akn sentiasa prasan muda camtu kn..

ms duk lepak2 ngn adik i, sekali lagi i telah dipuji..hahaha..brp byk pujian yg dpt laa time kenduri kawen ni…bdk2 ni memg saje2 nk wat i bertambah prasan agknye…ckp i comel laa..hahaha….wat lawak ape laa bdk2 ni kn…i memg laa xleh thn..yg mampu i buat adelaa mengucapkn terima kasih smbl wat senyum kambing…hehehehe..yg pastinye adik i memg ler dengki kt i..hahaha..sbb xde org puji dia…kehkehkeh…yg wat i xthn..setiap kali jmp i pggl i kakak comel…apekah..xyah laa gelarkn i smp camtu sekali..karang bertambah kembang i jdnye…kehkehkeh..

ape2 pn i memg sonok laa dpt beramah mesra ngn jiran2 i wlpn xkesemuanye..alhamdulliah majlis berjalan dgn lancar wlpn hujan turun dgn lebatnye sblm pengantin bersanding…

kt sini i nk ucapkn selamat pengantin baru buat jiran i..semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat..xlupa jgk utk my bestfriend, miss asmod yg telah selamat menjadi tunangan org..hehehe..smpt gk i g majlis tunang dia wlpn sbrnnye i bz kt weeding jiran i tu..karang xpegi merajuk pulak..hehehe…

pasni tggu giliran sape lak nk tunang n kawen…time kndr aritu ade gk bekas2 jiran i yg duk tny kt i, i bile plak?huhu..xtau ler..ade jodoh adelaa..kite tggu n lihat aje nnt yer..hehehe…





4 comments:

Nur Farhana said...

Hahahaha.. Pasni tggu giliranku pula tunang dan kawen.. Hak hak hak..(calon pn xdak) =p

ciK LyndaWawa igUana said...

haha..
cik ienn yang org kenal penuh dengan perasaan prasan!hehehe

joegrimjow said...

bestnye jenjalan

lalala~

ieNn ZaZa said...

Nur Farhana
hehehe..xpe2..smp ms nnt jgn lupa jmpt yer..bg tau awl2..senang amik cuti =)



Wawa
smp nye hatimu kata ku penuh dgn perasaan prasan...huhu..nk wat cam mn..org lain yg pandai memerasankn org..hahaha..tepaksa laa prasan gk..



joe
hamboi2..mentang2 cuti...bz bejalan2 yer...nk g jln ajk ler..i pn nk ikut g jln2 gk..heeeeeee