Monday, September 14, 2009

SeRaBuT


erm...xtau laa knp..arini rs xde mood jer..mayb sbb byk sgt keje kot..rsnye dr last week lg memg byk keje...tp alhamdullillah byk yg dh settle..so ptg ni leh rehat skit...

np laa rs cam xsedap ati jer...ermm..rs sedih pn ade gk..rs cam nk nangis pn ade...xtau laa ape yg i pk,ape yg ade dlm kepala i ni..rs serba xkena jer...

mayb sbb i ade wat org sakit ati..xpn i ade tesalah ckp...erm...xtau laa...tp yg pastinye i xleh nk pk ngn tenang arini...xsedap ati memg akn wat kepala i serabut...knp laa i rs camni...kekadang i pk kn lebih elok i xde prasaan..xyah laa rs smp camni sekali..xyah nk pening2 kepala pk ape yg org rs,xdelaa i rs sedih..

i susah sbnrnye nk pecayakn org...mgkn pengalamn lepas wat i jd camtu...tp bile i pk blk...rs cam "sakit" sgt kalau org xpecaya kn kite..mst kite akn rs sedih bile ape yg kite ckp org xpecaya..lg2 org yg xpecaya kn kite tu org yg kite sayang...

i xsuka nk cite mende2 yg lepas pd org kalau mende tu semua akn wat i sakit hati n sedih...kalau boleh i akn cuba elakkn bercerita...bkn niat i tuk rahsia kn semua tu tp i rs lebih baik i simpan je semua tu sebagai pengalam idup i...kalau ade org nk tau jgk,i akn cerita....tp bile i cerita n trus terang i hrp mereka faham keadaan & situasi i...ape yg jd dulu wat i lebih berhati2...

kekadang i pk lebih baik i xyah terus terang sbb nnt hny akn keruhkn keadaan...i xde niat tuk tipu,atau sembunyi kn ape2...cuma i xnk wat sesape terluka atau jauh ati bile tau semua cerita tu...

maafkn i seandainye i buat hati insan yg i syg terluka...i xde niat pn..i ni cuma insan biasa,xsempurna...


nota: bkn semua mende perlu dicerita, bile dicerita mgkn akn wat org yg kite syg terluka...



4 comments:

miss zahidah said...

memang suma benda xperlu nak cerita kat org...memang da benda yang kta perlu simpan untuk kenangan sendiri...tapi kta serba salah gak coz kalu xcita n dia tau dr org lain, susah jugak....but kalu kta cita sendiri alih2 dia xleh nak terima pun susah jugak....bingung2.....

ieNn ZaZa said...

erm..tulaa..xtau cam mn nk handle kn mende2 camni..memg bingung..

kalau org keep asking bende yg kite xnk cite kite jgk yg stress sbb dia akn trus tny smp kite ckp,tp bile dh ckp,bole ker dia terima?

caluk@cencaluk said...

citer apa nie hhhmm

ieNn ZaZa said...

cite ape2 jelaa..