Monday, February 2, 2009

Aku & MeRaJuk...



Ermm...
Today semua kwn2 joyah i cuti...cuti coz yesterday Federal Territory Day...so sesape yg koje kt KL tu cuti ler....next Monday pn diorg cuti gk...cuti Thaipusam lak kn..wlpn xde kene mengena ngn diorg, diorg tetap cuti..hahaha....syok ler diorg sbb seminggu koje 4 ari je...tp i xkesah pn...sbb nye kalau i xkeje, i dok umh mesti xtau nk wat ape...bosan..mst bgn lmbt, pastu asik mengatok je..hahaha..dh xde keje lain agknye....tdo,tdo,tdo...zzzzz......

Actually i bkn nk cite psl cuti, tp nk cite psl diri i ni..hehehe...
erm...peliklaa..i cam tetanye2 gak....i ni kuat merajuk ker?yeker?erm..rs nye mcm tak jer...
tp memg laa..sejak kebelakangn ni..i memg cepat terasa...ape org ckp, "SENSITIP"..hehe..xlaa sensitive sgt pn...cuma i ni memg dari dulu lg...dr zaman skolah lg i ni mudah terasa...org xtegur sape ngn i pn i dh rs semacam je kn...rs nk mrh pn ade..rs cam nk merajuk pn ade...last2 skali i wat bodo je ngn org tu, pada hal org tu kwn baik i sendiri..bile teringt kesah dolu2..i terasa betapa teruknye perangai i dolu2 kn..sian kt kwn i tu...nasib baik dia tu cam blur2 kn..ehek..ehek...i leh xtegur dia smp behari2,tp bile dipikir blk xbaik kite xtegur org lebih 3 ari..i pn baik le ngn dia..hehe..tp sbnrnye bkn sbb tu pn..i mrh pn tp kt kepala i ni asik je pk pasal dia..rs cam rindu pn ade...rindu xde kwn nk borak2..

I still remember, ade sekali tu, tah kenapa tah, i cam bengang sgt ngn dia,tp cam biasa le puncanye dia dtg skolah je wat dono ngn i kn,i pn mls nk tegur dia...tak tau le np perangai i camtu...pelik sggh,pada hal mende kecik je kn...behari2 gk i xtegur dia, tp dlm senyap2 i slalu gk call umh dia...hahaha..sj je call wlpn i sbnrnye xde ati nk ckp ngn dia pn...ish2...pelik ke xpelik camtu..tp i buat camtu sbb i tau yg phone umh dia cam ade problem..so kalau call confirm le xde org angkt...tp xtau kenapa ms i call umh dia satu ari tu, ade lak org angkt kn..n org yg angkt phone tu kwn i sendiri...erm..tp ms tu gk ati i jd cam lembut jerk..trus jd baik kn...sbb nye xde sbb tuk i mrh dia...i ni je yg byk songeh sgt...mengada2 nk mrh n merajuk..xkena pada tmpt lak tu..hahahaha..mslh besar tu....

Smp i dh abis skolah...smbg blajar pn perangai i yg satu ni xpenah nk berubah...cuba nk ubah tp sbb dh sebati ngn i, jd susah nk ubah kn...but now..i dh ok...dh berubah skit ler...hehehe....wlpn ade ms i ni cepat terasa n kadg2 rs nk je merajuk, tp i wat biasa je...kalau pn i terasa,i cpt ok blk...xnk simpan rs tu lame2...buang ms je...org lain bkn phm pn ngn perangai i yg satu ni kn...sbb lain dr yg lain..hahaha....

I cite pasal kes merajuk ni pn sbb ade org ckp i ni kuat merajuk....
I xmerajuk pn cuma i terasa ngn ape yg dia ckp...ish2...np mst i terasa ngn ape yg dia ckp ni????????
rs2nye xde sbb tok i terasa ngn dia pn...hmm...mcm yg dia ckp...TAK DA PEKDAH PN...dlm erti kata lain...BUANG MASA JE....errmmm......

Xsuka laa mcm ni..yg pasti lepas2 ni i nk wot bodo je ngn org tu...uhukuhuk....ni memg btol2 kes merajuk ni...
"NO...NO...NO...jgn nk mengada LIZA..xde sbb tok ko merajuk yer..."
tp xpe..yg pntg mulai arini ni..i nk wat senyap jer...xnk lg wat ape2....sj2 nk tgk respon dia...ehek..ehek....


PERLU KE WAT CAMNI YER????????







2 comments:

SiMply NaD'Honey said...

hehehhe...jgn la merajuk2 lg dah ek liza...hehehe and FYI...cuti taipusam utk selangor ajerla
KL kejer heheheheh:)

ieNn said...

thaipusam skrg KL dh cuti tau..ehehe..ayok..nad xtau yeak..hehe..kite pn br je tau..hehe

xdeler merajuk..mengada je lebih tu..ehehhe..