Tuesday, August 4, 2009

JaKaRtA PuNcAk BaNdUnG (15 July - 19 July '09)


Day 1- Jakarta

Percutian i ke Indonesia ngn 2 org kwn i bermula 15 July 2009. Seawal jam 5.30 i dh bgn sbb plan nye nk gerak dr umh kol 6.30 pg sbb flight kitorg kol 9.50 pg. Kalau leh nk smp LCCT b4 kol 8. I kuar dr umh cam yg dh di plan kn. Kol 6.30 gerak p amik kwn i yg bernama Asma’ pastu trus ke LCCT. Smp kt sana kwn i lg sorg yg bernama Shima dh pn smp. Flight kitorg delay ade laa kot dlm setengah jam myb lebih kot..i pn xprasan kol brp kitorg naik flight sbb mls nk tgk jam..heee..yg pntg kitorg naik kapal torobang…heheh..

dr LCCT ke Jakarta amik ms dua jam. Kitorg smp sn dlm kol 11 lebih dkt2 kol 12 (ni waktu Indon yer)..kt sini dlm kol 12 lebih gk le…memg lmbt gk smp sbb sepatutnye kitorg smp kol 10.50 waktu Indon..ade gk le kt sejam kitorg lmbt..smp2 kt airport Soekarno-Hatta, kitorg nye tour guide yg bernama Pak Adi dh tggu dgn memegang sepanduk nama i..haha..kire glamor laa jp nama i kt airport tu..xtau laa brp lame agknye dia duk pegang mende alah tu kn…sian lak kt dia..hehe..mula2 ingt kitorg nye trip ni akn join ngn mn2 group lain kn,rupa2nye tak..memg best laa sgt2 sbb kitorg ber 3 jer xcampur ngn org lain..bak kata Pak Adi, kitorg ni special package..hehe..3 Spice girls from Malaysia…hahaha..wat lawak apetah pak Adi tu duk pggl kitorg ni Spice girl…

oleh kerana kitorg smp sn pn dh tgh ari, perut msg2 pn dh mula berkeroncong…pg tu kitorg just mkn nugget je,pastu dlm flight bantai tdo..tu yg smp2 jer trus lapar…hehe…so Pak Adi pn bwk ler kitorg p mkn tgh ari kt restoran ape tah namanye..i x ingt lak…mknn2 kt situ boleh thn laa rsnye…kitorg yg memg lapar ni bantai aje mkn..tp tu pn ms order punye laa lame sbb xtau nk mkn ape…kitorg mkn nasi tgh ari tu n amik la bbrp lauk..ade sup ape tah namanye, pastu tempe+tahu goreng, ayam goreng ape tah namanye, i pn x ingt..i minum jus melon n kwn i minum jus guava…kalau u all nk tau kt sana jus melon tu sbnrnye jus honey dew tau bkn water melon..mula2 i ingt kn jus melon tu jus tembikai rupanye jus tembikai susu..lg satu ayam kt sana semua nye kurus2..huhu..mula2 tgk ayam goreng tu,cam sedih je sbb kurus sgt..pastu rs cam xcukup je..tp bile dh mkn, xlalu nk mkn semua lauk..sbb kenyang sgt…

gmbr ni amik lepas kitorg mkn...muka i yg kekenyangn..heeee



ni dlm van otw nk p Mangga Dua

lepas mkn Pak Adi trus bwk kitorg g ITC Mangga Dua…Mangga 2 ni tmpt shopping..kitorg memg xsabar nk g tmpt2 shopping ni..besar gk tmptnye..byk gile kedai n byk sgt barang2 yg leh shopping tp kitorg x beli sgt pn kt sini..just jln2 n beli laa satu dua brg…tmpt nye bsr sgt kitorg xsmpt nk melawat semua kedai pn..kt sini leh laa nk tawar2 harga..dh penat jln2, pusing2 terasa haus lak kn..kitorg pn g laa berenti minum jp kt A&W..smbl minum2 mkn laa waffle skali..hehe..sedap bangat..plak tu ade ice cream lg menambahkn kelazatan waffle tu…
muka i yg xsabar nk mkn waffle ice cream..yummiee....

dah kenyang kitorg pn smbg laa jln2 kt situ..last2 skali stop kt kedai spec mata..mula2 ingt nk tgk2,cuba2 pakai aje, tetiba tepikat lak kt spec2 kt situ..so msg2 pn beli laa spec..memg murah laa spec kt situ,tu yg membuatkn kitorg teruja nk gk beli..Shima beli spec itam, i ngn Asma beli spec biasa je…nk diikutkn sbnrnye spec leh siap dlm ms sejam aje tp disbbkn kesuntukan ms, spec xleh siap ms tu gk..tmpt ni tutup kol 6 ptg, ms kitorg g kedai tu pn dh kol 5…maknanye kitorg terpaksa dtg blk ari lain tuk amik spec…maka tepaksa laa kitorg bg tau Pak Adi yg kitorg kena dtg blk p amik spec n Pak Adi pn setuju nk bwk kitorg g situ blk b4 kitorg blk M'sia nnt…

Asma' melaram ngn spec itam...

Malam tu Pak Adi bwk kitorg p mkn dulu sblm check-in hotel…mintak maap laa ek,i tak ingt laa kitorg p mkn kt restaurant ape tp yg pasti mknn kt situ sedap..hehe…package kitorg ni include mkn skali,so xyah byr pape laa..start dinner 1st day smp la dinner ari ke 4…
Lepas mkn kitorg trus p hotel tuk check-in..mlm tu kitorg duk kt Hotel Triniti kt Jakarta Pusat..hotel ni br je bukak adalaa dlm 6 bulan..best gk le duk hotel ni..xkesah la kn hotel 3 bintang pn asalkn selesa…mlm tu kitorg just rehat2 je sbb dh penat dr pg xrehat2 kn…duk bilik aje laa smbl tgk tv n wat kire2 skit…hehe..ni wajib sbb nk tgk brp byk yg kitorg dh berbelanja tuk aritu..hehe…
ni laa bilik kitorg...hehe...mula2 sekali amik gmbr dlm toilet dulu yer...transparent tu, org luar leh tgk ape yg org dlm toilet buat...hehehe

5 comments:

SiMply NaD'Honey said...

hehehehe...wah...tmpt tggl nice tu...and baper spec tu harganyer???lbh murah dri msia made nyer ker???heheheheh....pg jauh2 mkn A&w?hehheheheheh:)

zAhiDah diHaz 17 said...

la ye ke spec kat ctu murah....

kalu tau anne xg wat spec la dulu, tungu kat jakarta t baru buat....

kat ne lagi tempat shoping yang best?
xsabar na kg sana.....

ciK LyndaWawa igUana said...

bestnye gambar dia..
uploadla lagi ienn..
mesti banyak lagi kan gambar belum diupload...

ieNn ZaZa said...

Nad & Ann
spec memg murah maa...i beli xsmp 100 pn tau..heee...

ieNn ZaZa said...

wawa
org dh uplaod dh..sila tgk yer..hehehe