Wednesday, April 8, 2009

AkAk iLaNg….



kejadian ni belaku pg td…ms tu i kt dlm bilik, nk siap2 p mandi…tetiba i dgr mak ckp…

“Mana akak ni? akak dh ilang…”


i nk tegelak bile dgr mak ckp camtu (tp gelak dlm ati jelaa smbl senyum2 kambing)
dlm ati i bekata2…np laa mak ni…mak xnmpk ke aku td?


sbnrnye cite nye camni…

pg td i cam susah skit le nk bgn...xtau le np ngntok sgt…dh set alarm pn still xtebgn…rs2nye alarm tu dh bunyi 3 kali br i sedar… tu pn susah bangat le nk bukak mata…rs cam nk smbg tdo jer…tp bile dh dgr suara mak i pn bgn ler…biasa i bgn sndr xyah mak tolong kejut kn…tp agaknye mak dgr alarm bebunyi tp i x bgn2 gk tu mak kejut…dgn malas nye i pn bgn laa…bgn2 je i trus amik sikat p dpn cermin…p sikat rmbt i yg kusut masai tu…huhu…ms tu jgk le mak jenguk kt bilik tgk i dh bgn ke blum…i ingt kn mak nmpk i tgh duk dpn cermin, rupa2nye mak xnmpk…mak kuar bilik pastu i dgr mak ckp…

“ Akak dh ilang. Mana akak ni…”

i senyap jelaa kn…pastu i pn kuar le blk nk p mandi…ms tu br mak nmpk i…pastu mak ckp…

“ Ooo akak nk lari yer…”


i memg xthn nk tegelak bile dgr mak ckp camtu tp i thn jelaa kn…mcm2 mak ni… pg2 lg mak dh wat i tegelak…

utk pengetahuan u all…mak memg suka laa wat lawak…kekadg lawak yg i sndr x tepk...tp sonok sbnrnye…wat i pg2 besemangat nk g keje…hehehe...

mcm mn pn pg td memg i telambat g keje…semua tu silap i sndr laa…sape soh susah sgt nk bgn…

bile teringt blk mak ckp i nak lari…i tegelak sorg2…adey...i xde niat lgsg nk lari pn…watpe laa i nk lari…kalau ye pn nk lari, i rs pg td i nk lari cpt2 p toilet je, nk mandi…sbbnye i dh lmbt ;-)


7 comments:

Shahrul Azry said...

sah dasar pemalas! :P

zAhiDah diHaz 17 said...

sama la kita,
ari ni lambat bangun...
emak berapa kali masuk bilik kejutkan...
hahahahaha...

A a D i I ? said...

award! award! pegi kutip..

ieNn ZaZa said...

Saruk

bk pemalas tp perajin ;-)




Ann

huhu..np susah sgt nk bgn yer..
tp pg td i bgn sndr u..cam biasa..hehehe..

ieNn ZaZa said...

AaDil

ma kaceh
aku suadh kutip n tmapel kt dinding blog aku..

arres™ said...

huiyoo...
ko nyer pemalas mengalahkan aku...

ieNn ZaZa said...

arres

aku bkn pemalas laa..
cuma aku te susah skit nk bgn je smlm..huhu